Master Arbeidsrecht

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) bieden gezamenlijk de master Arbeidsrecht (of: master Rechtsgeleerdheid – afstudeerrichting Arbeidsrecht) aan. De onderwijsvorm binnen de master Arbeidsrecht is gericht op actieve participatie van de studenten, waarbij theorie en praktijk van het arbeidsrecht zo veel mogelijk in onderlinge samenhang worden behandeld. In de master Arbeidsrecht worden de vele juridische facetten behandeld die de factor arbeid kenmerken. Hoewel de arbeidsrelatie meestal privaatrechtelijk van aard is, is kenmerkend voor het arbeidsrecht dat – vanwege de bescherming van werknemers – nogal eens wordt afgeweken van het klassieke privaatrecht. Grote delen van het arbeidsrecht zijn bovendien publiekrechtelijk van aard, denk bijvoorbeeld aan de rechtspositie van ambtenaren, het arbeidsomstandighedenrecht en de sociale verzekeringen voor werknemers. Ten slotte is het arbeidsrecht steeds vaker afkomstig uit Europa en doet zich, ten gevolge van de toegenomen grensoverschrijdende mobiliteit van werknemers, steeds vaker de vraag voor welk arbeidsrecht eigenlijk van toepassing is op de arbeidsverhouding.

VU logo

Klik hier voor meer informatie over de master Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Arbeidsrecht, aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

uva-logo

Klik hier voor meer informatie over de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

 


In 2014 is de Amsterdamse Studievereniging  Arbeidsrecht (ASAR) opgericht. Deze studievereniging is bedoeld voor studenten die de master/afstudeerrichting Arbeidsrecht volgen, maar ook voor studenten die binnen hun master/afstudeerrichting Privaatrecht de nadruk leggen op arbeidsrechtelijke vakken. Bedoeling is dat er voor de leden geregeld activiteiten worden georganiseerd. Deze zijn er onder meer op gericht om (nog) meer aansluiting met de praktijk te bewerkstelligen.

Logo-ASAR-14Klik hier voor meer informatie (en het inschrijfformulier) over de Amsterdamse Studievereniging  Arbeidsrecht.


Advertenties

Een gedachte over “Master Arbeidsrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s