020 AR

020 AR is een samenwerkingsverband tussen de sectie Sociaal Recht van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de leerstoel Arbeidsrecht en Socialezekerheidsrecht van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Alle auteurs van dit blog zijn verbonden aan (een van) deze universiteiten. De VU en de UvA werken sinds 2012 samen op het terrein van het sociaal recht. Gezamenlijk wordt de master Arbeidsrecht aangeboden. Studenten die deze master volgen, kunnen eveneens aan het woord komen op 020 AR, bijvoorbeeld naar aanleiding van een door hen geschreven paper of scriptie, maar ook op eigen initiatief.

Op 020 AR passeren allerlei arbeidsrechtelijke thema’s de revue, waaronder ontslagrecht, procesrecht, socialezekerheidsrecht, arbeidstuchtrecht, medezeggenschap, internationaal arbeidsrecht, cao-recht, gelijke behandeling, grondrechten, pensioenrecht, bijstand en (militair) ambtenarenrecht. Soms wordt een blog geplaatst naar aanleiding van berichtgeving in de media (onder actualiteiten); soms naar aanleiding van belangrijke rechterlijke uitspraken (onder jurisprudentie); soms naar aanleiding van nieuwe wetgeving (onder wetgeving). Bij dit laatste valt te denken aan de Wet werk en zekerheid en het initiatiefwetsvoorstel Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. De auteurs van 020 AR voorzien de thema’s van een toelichting, die kan bestaan uit een juridische inkadering (wetgeving en jurisprudentie), historische achtergronden of simpelweg een overzicht van de feiten. Mogelijk wordt daarbij een eigen mening niet geschuwd. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat deze immer voor rekening komt van de auteur zelf en niet van een van de verbonden universiteiten.

 

VU logo

Klik hier voor de contactgegevens van de sectie Sociaal Recht van de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

uva-logo

Klik hier voor de contactgegevens van de leerstoelgroep Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht van de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Afbeeldingen

Bepaalde afbeeldingen en/of foto’s op 020 AR zijn het auteursrechtelijk eigendom van 123RF Limited of Dollar Photo Club en worden met toestemming onder licentie gebruikt. Deze afbeeldingen of foto’s mogen niet worden gekopierd of gedownload zonder toestemming van 123RF Limited of Dollar Photo Club.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s